Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Chinees-Amerikaanse roerbakschotel recept
Chinees-Amerikaanse roerbakschotel recept

Chinees-Amerikaanse roerbakschotel


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in plakjes (5 x 2 x 1/2 cm) en meng het vlees met de soja, 1 eetlepel sherry, sesamolie en de bloem en laat het 30 minuten rusten. Laat olie heet worden in de wadjan en roerbak het vlees 3 minuten op hoog vuur. Haal het hierna uit de wadjan maar laat 1 eetlepel olie achter. Week de paddestoelen gedurende 20 minuten en snijd ze dan in reepjes. Gooi de taaie steeltjes weg. Blancheer de in stukjes gesneden bleekselderij en de wortelreepjes. Laat de wadjan weer heet worden en roerbak de knoflook en de uien gedurende 3 minuten. Maak een sausje van oestersaus, suiker, djahe en 2 eetlepels sherry en doe deze samen met de groenten bij het vlees. Meng het goed, laat nog 3 minuten sudderen, bind licht met allesbinder en serveer.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit chinees-amerikaanse roerbakschotel recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven