Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi Pangang met sambal-rijst en sesampaksoi recept
Babi Pangang met sambal-rijst en sesampaksoi recept

Babi Pangang met sambal-rijst en sesampaksoi


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de hamlappen in dunne plakjes. Meng de babi pangang marinademix (uit het pak) met 2 eetlepels olie. Meng in een kom met de plakjes vlees. Laat ca. 5 minuten marineren. Kook de rijst (uit het pak) in 12 minuten gaar. Afgieten en mengen met de sambal. Maak de tomaatjes schoon en halveer ze. Dressingmix (uit het pak) mengen met 3 eetlepels olie en de azijn. In een schaaltje mengen met de tomaatjes. Maak de paksoi schoon en snijd deze in lekker grove stukken. Verhit een wok en bak de plakjes vlees goudbruin (ca. 8 minuten). Verhit een wok of koekenpan, voeg een scheutje olie toe en wok de paksoi 3 minuten. Voeg de sesamzaadjes toe en warm 1 minuut mee. Meng 3,5 deciliter koud water en de sausmix (uit het pak) in een pannetje. Breng al roerend aan de kook en laat 1 minuut koken. Verdeel het gebakken vlees over 2-3 borden, schep de saus erover en serveer de tomaatjessalade, de rijst en de paksoi er apart bij. Op tafel: Conimex Atjar taugé voor een fris accent erbij. Lekker anders kan ook: Vervang de paksoi door Chinese kool of spitskool. Voeg eventueel gebakken uienringen en plakjes knoflook toe aan de sambalrijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi pangang met sambal-rijst en sesampaksoi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Babi Pangang met sambal-rijst en sesampaksoi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 4 / 10 in 1 recensie

  • Lijk me geweldig lekker ga het proberen.
    Scoby gaf dit recept op 10 oktober 2012 2 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven