Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Babi ketjap van vegetarische reepjes met chinese kool en peen recept
Babi ketjap van vegetarische reepjes met chinese kool en peen recept

Babi ketjap van vegetarische reepjes met chinese kool en peen


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst of mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snipper de ui grof. Verhit olie in een wok en bak hierin de ui totdat die glazig is.
Verhit olie in een koekenpan; bak de vegetarische reepjes knapperig en bruin.
Snij de winterpeen overlangs doormidden en snij in plakjes (halve plakjes dus eigenlijk). Voeg toe aan de ui, roerbak.
Snij de knoflook heel fijn en schil en rasp de gemberwortel (als die heel vers is, kun je 'm ook in hele kleine stukjes snijden). Voeg de gember en de helft van de knoflook toe aan de vegetarische reepjes, samen met de sambal en zoveel ketjap dat het niet meteen verdampt / opgenomen wordt door de reepjes, maar dat er een beetje in de pan blijft staan. Zet het vuur uit.
Snij het witte gedeelte uit de kool in repen, voeg met de rest van de knoflook toe aan het ui-peenmengsel, schep regelmatig om.
Snij de groene delen van de kool in reepjes. Voeg toe aan de rest van de groente. Wok snel, maar zorg dat het niet te gaar wordt (beetgaar is het lekkerst, ook voor de peen). Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveer de babi ketjap met het koolmengsel en de rijst / mie.

Serveersuggesties

Je kunt de sambal vervangen door 1 rode peper. Je kunt de gemberwortel vervangen door gemalen gemberpoeder naar smaak. Als je niet zo van pittig houdt, voeg minder sambal / peper toe.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit babi ketjap van vegetarische reepjes met chinese kool en peen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Babi ketjap van vegetarische reepjes met chinese kool en peen heeft een gemiddelde waardering gekregen van 2 / 10 in 1 recensie

  • Voor vegetarische recepten uit IndonesiŽ wordt altijd tahoe en tempeh gebruikt. AH heeft in Nederland een nieuwe markt aangeboord met bakjes vegetarische reepjes, wat niets anders is dan tahoe en tem... Lees reactie
    Jaccor gaf dit recept op 13 mei 2015 1 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven