Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Varkensmedaillons met notenrijst recept
Varkensmedaillons met notenrijst recept

Varkensmedaillons met notenrijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de oven aan op 95 graden C. Bestooi het vlees met versgemalen peper, zout en rozemarijn. Omwikkel de dikte met katenspek en zet dit vast met rolladedraad of een cocktailprikkertje. Verhit dolijfolie met een klein klontje boter daarin tegen het spatten. Schroei de medaillons dicht aan de met een klein scheutje olijfolieboven en anderkant en temper de warmtebron. Bak het vlees aan beide zijden bruin. Leg het in een vuurvast schaaltje en leg bovenop elke medaillon 1/2 teentje knoflook. Zet dit in de oven. Niet afgedekt voor ongeveer 25 minuten (tot de saus er overheen kan zie later in dit recept). Doe de rijst in een pannetje en doe daar en beetje olijfolie bij. Roer dit op een lage temperatuurmet een houten lepel goed door zodat alle rijstkorreltjes bedekt zijn met een laagje olie. Voeg heet (maar niet kokend, want dat gaat heel erg spatten) water en zout toe tot ongeveer 2 cc. boven de rijst. Roer hier nog even in om te voorkomen dat alles te erg gaat borrelen. Breng het geheel aan de kook. roer het nog even door en zet de pan (gesloten) in de oven. Snij de ui en de knoflook en zet deze even aan in wat olijfolie snij de paprika in kleine stukjes en doe die erbij. (Niet te heet laten worden, het mag niet bakken. ) Al alles glazig is : strooi met een zeefje de bloem over het uienpaprikamengsel. Laat het even staan en roer het dan door. Giet al roerende de bouillon bij het mengsel zodat een gebonden saus ontstaat. doe dekruiden en het laurierblad hierbij en zet in de oven. ( 15 minuten) Gaar de mexicomix op een lage warmte en voeg zout en een klein beetje suiker of zoetstofen toe. Kook het niet te gaar!! Zet ook dit in de oven. Als de 15 minuten om zijn: Pureer de paprikasaus met een staafmixer of in de keukenmachine. (vergeet niet het laurierblad er uit te halen. Haal het desgewenst door een zeef. en maak het af met zure room tot het een prettig gebonden saus is. Giet deze over het vlees en zet het geheel nog even (nu wel afgedekt) in de oven. Doe de rijst op een schaal of schotel, maak een kuiltje in het midden (of gebruik een tulbandvorm) en doe de groenten in het kuiltje. Snijdt het vlees in plakjes (niet helemaal doorsnijden, laat het aan de onderkant aan elkaar zitten) en leg dit om de rijst heen . dien de saus apart op. (lijkt het te weinig saus, dan is het altijd aan te lengen met bouillon en wat bindmiddel natuurlijk.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit varkensmedaillons met notenrijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven