Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Thaise nasi recept
Thaise nasi recept

Thaise nasi


Ingrediënten


Bereidingswijze


Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen. Snijd de biefstuk in reepjes. Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels wokolie en de biefstuk. Pel en snijd de uien in kleine partjes. Rasp de schil van 1 limoen en pers uit. Snijd de andere limoen in 4 partjes. Zet een grote wok op het hoogste vuur en laat de wok heet worden. Voeg een scheutje wokolie toe en wok de biefstukreepjes en de partjes ui ca. 3 minuten. Schep de kruidenmix (uit het pakje), de limoenrasp en het limoensap erdoor en wok deze 1 minuut mee. Schep dan de rijst erdoor en wok nog 3 minuten. Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen en geef er een partje limoen bij. Variatietip: Vervang de biefstuk door 250 gram gekookte gepelde garnalen. Wok de garnalen niet mee maar voeg ze tegelijk met de rijst toe. Bestrooi de nasi met reepjes (Thaise)basilicum of munt. Garneertip: Zet gebakken uitjes, sambal, sojasaus, atjar en kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen. Geef er kort gewokte groenten (zoals (Shanghai) paksoi of Chinese kool) bij, dan heb je je portie groente voor de dag lekker binnen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit thaise nasi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Thaise nasi heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie

  • Jammer dat Conimex de kruiden voor Thaise nasi niet meer maakt/verkoopt. Het was heel handig met aparte kruiden voor de marinade en voor de nasi en heel erg lekker. Weet iemand misschien welke kruiden... Lees reactie
    Rob gaf dit recept op 10 augustus 2015 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven