Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Thais lamsvlees met djeroek poeroet


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwijder de zaadjes uit de pepers en hak ze fijn. Verhit de olie in een grote voorverwarmde wok. Roerbak hierin ongeveer 2 minuten de knoflook, sjalotjes, citroengras (of serehpoeder), djeroek poeroetblaadjes, tamarindepasta, palmsuiker en pepers.
Snijd met een scherp mes het lamsvlees in dunne reepjes of blokjes. Doe het vlees in de wok en bak het ongeveer 5 minuten mee. Roer goed, zodat het vlees rondom bedekt is met de andere ingredienten.
Schenk vervolgens de kokosmelk in de wok en breng het geheel aan de kook. Doe het vuur zachter en laat alles nog 20 minuten pruttelen.
Voeg tomaten en koriander toe en laat alles nog 5 minuten pruttelen.
Schep het gerecht op de borden en serveer het heet met de geurige gekookte rijst.

Serveersuggesties

Eventueel de pepers weglaten voor een milde variant

Allergenen Informatie

Voor dit thais lamsvlees met djeroek poeroet recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven