Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Sushi recept
Sushi recept

Sushi


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de rijst zoals op de verpakking staat beschreven (toko). Schep er daarna een ietswat rijstazijn overheen (niet teveel!). Laat deze afkoelen in een schaal met een schone theedoek overheen.
Voor spicey tuna rolls moet je een moot tonijn heel fijnhakken tot tartaar. Maak daarna een sausje van mayonaise en chilipoeder en doe dit door de tonijn.
Verpak het bamboematje met de folie en leg daar een blad nori op. Pak daar iets meer dan de helft van. Doop je vingers erin anders plakt de rijst enorm.
Pak een deel rijst, bekleed de norivel ermee en duw het aan. Strooi er sesamzaadjes overheen en draai voorzichtig om.
Doe de spicey tuna in het midden en reepjes komkommer en rol deze voorzichtig tot een rol met het bamboematje. Daarna snijd je deze met een scherp mes tot stukjes en leg ze op een plat bord.
Ga zo door met verschillende mogelijkheden. Je kan ook een norivel neerleggen, daarna rijst erop doen en beetje philadelphia in het midden met daarop zalm stukjes en komkommer of avocado en dan rol je deze voorzichtig op!
Pak je stokjes en geniet!

Serveersuggesties

Maak verschillende rolletjes. Maak er niet al teveel want je zit zo vol. En niet te lang van te voren maken, minstens een half uurtje tot kwartier (anders vergaat de smaak).

Allergenen Informatie

Voor dit sushi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven