Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Romige risotto met kip en spinazie recept
Romige risotto met kip en spinazie recept

Romige risotto met kip en spinazie


Ingrediënten


11

Bereidingswijze


Fruit de ui, paprika en knoflook heel eventjes in de olijfolie. Voeg daarna de risottorijst toe en fruit deze mee tot hij glazig begint te worden. Daarna ong. 300 mililiter van de bouillon, kookroom en de 75 mililiter wijn toevoegen en de rijst op een middelmatig vuur hierin gaar koken. Vergeet niet regelmatig te roeren en regelmatig een scheutje bouillon toe te voegen! Ondertussen de kip in blokjes snijden, met zout en peper bestrooien en in een pan bakken. Eruit scheppen en in het overgebleven vocht en vet de spinazie smoren tot hij net geslonken is maar wel mooi groen blijft. Als de risottorijst gaar is, de blokjes kip toevoegen, de parmezaanse kaas er doorheen mengen en tenslotte de gesmoorde spinazie. Eventueel nog peper toe voegen naar smaak!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit romige risotto met kip en spinazie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Romige risotto met kip en spinazie heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies

  • Net dit gerecht gemaakt; was heerlijk! Wel iets anders dan beschreven, met 400 gram spinazie en groentebouillon.
    Paul gaf dit recept op 26 juni 2013 5 uit 5 sterren
  • Heel lekker, mooi met de paprika erin.
    Roos gaf dit recept op 14 mei 2012 4 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven