Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met vis uit de oven recept
Risotto met vis uit de oven recept

Risotto met vis uit de oven


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Fruit in 1 eetlepel olijfolie de ui en knoflook zachtjes aan.
Voeg de risotto toe zodra de ui en knoflook zacht beginnen te worden en schep de rijst om, zodat alle korrels met olie zijn bedekt.
Blus het geheel af met een flinke scheut witte wijn en voeg dan een soeplepel bouillon toe tot de rijst nét onder staat. Laat het geheel zachtjes pruttelen en voeg, als de bouillon bijna is verdampt, weer een nieuwe scheut bouillon toe. Herhaal dit tot de rijst gaar is (Tussendoor moet je dus proeven). Roer de rijst af en toe om, maar doe dit voorzichtig en geef de risotto ook de tijd om te rusten.
Als de rijst gaar is, roer je de boter en de geraspte parmezaanse kaas door de risotto.
Garneer met grote stukken geraspte parmezaan.

Vis uit de oven:
Wrijf de vis in met olijfolie. Omwikkel de filets met ontbijtspek en leg ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi nog met wat olijfolie en de Italiaanse kruiden. Plaats de tomatenparten tussen en op de visfilets en plaats de schaal in de oven (25 minuten op 200 graden celsius).

Serveersuggesties

Door de risotto kan je verschillende soorten groenten doen. Roer deze groenten toe als de rijst half gaar is, zodat ze nog even mee kunnen garen. In plaats van boter kun je ook een scheutje kookroom door de risotto roeren op het eind. Met de groenten bij de vis kan je ook varieren: doe bijvoorbeeld citroenen in stukken gesneden erbij in de ovenschaal, of grote stukken knoflook. Je kunt de vis ook omwikkelen met bijvoorbeeld parmaham in plaats van ontbijtspek.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto met vis uit de oven recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven