Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met tomaat en basilicum recept
Risotto met tomaat en basilicum recept

Risotto met tomaat en basilicum


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de olie en een 1/2 eetlepel boter en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel tot de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is. Voeg de helft van het tomatensap toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Herhaal met de rest van het tomatensap en voeg daarna, onder voortdurend roeren, een scheut bouillon toe. Voeg steeds een scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen, net zolang tot de rijst gaar is, maar nog wel wat bite in de kern heeft. Dit duurt ca. 20 minuten,misschien heb je niet alle bouillon nodig. Schep er op het laatst voorzichtig de tomatenblokjes, basilicum en kaas doorheen. Roer de rest van de boter door de risotto.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto met tomaat en basilicum recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven