Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met kippenlevertjes recept
Risotto met kippenlevertjes recept

Risotto met kippenlevertjes


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Fruit de gesnipperde ui in een klontje boter en voeg de schoongemaakte,in plakjes gesneden champignons toe. Maak de kippenlevertjes goed schoon. Rooster de levertjes even in de koekenpan, blus af met wat rode port, voeg wat zout en peper en een soeplepel bouillon toe en laat het geheel zachtjes pruttelen totdat de saus voldoende is ingekookt. Voeg dan een klontje boter toe en 1 theelepel vleesextract. Bereid de risotto: fruit 1 gesnipperde sjalot in wat boter, bak de rijst even mee, blus af met witte port. Voeg beetje bij beetje in totaal 3/4 liter bouillon toe en kook de rijst in 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met wat zout, roer er 2 eetlepels geraspte kaas doorheen om het gerecht smeu´g te maken en voeg een druppeltje wijnazijn toe. Doe de risotto over in een grote schaal, strooi de kippenlevertjes er overheen en dien meteen op.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto met kippenlevertjes recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven