Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met ham en paddestoelen recept
Risotto met ham en paddestoelen recept

Risotto met ham en paddestoelen


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Breng de bouillon aan de kook en houd hem op een laag vuur tegen de kook aan. Snipper de ui, snijd de champignons aan stukjes (gooi de harde stelen weg). Verhit de helft van de boter en 2 eetlepels olie in een grote pan, voeg de rijst toe en roer tot alle korrels glanzen van de boter. Giet de wijn erbij en laat al roerende de rijst op een matig hoog vuur, zachtjes koken tot het vocht is opgenomen. Voeg een scheut hete bouillon toe, roer tot deze is opgenomen. Ga zo door tot de rijst gaar is en de bouillon geheel is opgenomen, (dat duurt ca. 20 minuten), houd de rissotto warm. Verhit de overige olie in een wok en roerbak de ui ca. 2 minuten, voeg de paddestoelen en de ham toe en roerbak nog 3 minuten. Schep de risotto, de room, de kaas en de rest van de boter erdoor en breng op smaak met zout en peper. Warm nog enkele minuten door. Lekker met een frisse salade.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto met ham en paddestoelen recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven