Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto met erwten, asperges en ham recept
Risotto met erwten, asperges en ham recept

Risotto met erwten, asperges en ham


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de houtachtige onderkanten van de asperges en snijd de asperges schuin in stukken van 2 cm. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Schep ze met een schuimspaan in een bak met ijskoud water en laat ze daarna uitlekken.
Laat de doperwten ontdooien.
Snijd de kruidenblaadjes grof in repen.
Snijd de plak ham in kleine blokjes.
Pel en snipper de sjalot.
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de sjalot hierin glazig, voeg de rijst toe en bak deze even mee, blus af met de wijn.
Voeg telkens als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen een scheut bouillon toe en blijf roeren.
Ga zo door tot na 20-2 5 minuten de rijst beetgaar is en de bouillon vrijwel op is.
Roer 5 minuten voor het einde de aspergestukjes, de blokjes ham en de doperwten door de rijst. Roer tot slot de boter en de helft van de kaas door de rijst.
Breng de risotto op smaak met zout en peper.
Serveer in een voorverwarmde schaal, bestrooid met de kruiden en de rest van de kaas.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto met erwten, asperges en ham recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven