Risotto met champignons

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan

Bereidingswijze

  1. Smelt de in een grote koekenpan en doe de olie en de erbij roer boven een middelhoog vuur de rijst en de erdoor tot ze glimmen van het vet (ca. 4 minuten).
  2. Voeg de bouillon, en kruiden erdoor, roer het geheel door en laat het gedurende 10 minuten koken.
  3. Roer nog eens en laat het geheel nog 10 minuten koken.
  4. Zet de risotto 5 minuten apart.
  5. Roer de er met een vork doorheen.
  6. De rijst moet stevig zijn (al dente) maar wel zacht.
  7. Serveer de rissotto met de parmezaanse kaas.
25
25
25

Variaties op Risotto met champignons

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Risotto met champignons
VariatieAantalGang
Risotto met champignons en doperwten1Vegetarisch

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en wijn
  • boter en kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Risotto met champignons heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Mijn eerste gedachte was: zoveel champignons en zo weinig risotto? Maar het kwam helemaal goed. Het heeft een bijzonder kleurtje maar het is heerlijk!
Laura 13 oktober 2013
SUPER! Een van mijn favoriete vegetarische recepten!
25 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
155 kcal
7%310 kcal
Vetten
23 g.
33%46 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
7 g.
3%14 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Risotto met champignons