Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Risotto con Funghi recept
Risotto con Funghi recept

Risotto con Funghi


Ingrediënten


Bereidingswijze


Borstel de champignons schoon en snijd ze in kleine stukjes (niet de steeltjes). Was de tomaatjes en snijd ze in kleine stukjes. Maak de ui schoon en versnipper die. Maak de knoflook schoon en pers die fijn. Was de peterselie en snijd de kopjes heel fijn. Zet een pannetje met ongeveer 1/2 liter water en de bouillon blokjes aan de kook. Doe de olie in een wijde half diepe pan en bak daar in de knoflook, ui en champignons. Voeg na 10 minuten de tomaatjes en de rode wijn toe, goed mengen. Voeg de gewassen rijst toe en roer de rijst door de sauce. Voeg scheut voor scheut de kokende bouillon toe en blijf roeren. Proef de rijst voor het juiste kookpunt, zonodig kokend water toevoegen en blijven roeren totdat de rijst gaar is. Zonodig zout toevoegen. Serveren met verse peterselie en Parmeggiaanse kaas. Uitstekend met een goed glas rode wijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit risotto con funghi recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven