Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst met  pikante kip recept
Rijst met  pikante kip recept

Rijst met pikante kip


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Snipper de ui (niet al te fijn). Was de rijst in een zeef en laat deze uitlekken.
Bak de ui met de kippenpoten in de olie goudbruin.
Knijp het geschilde teentje knoflook boven de pan uit. Verkruimel de laurier en voeg deze toe. Bestrooi de kippenpoten met zout en peper en zet het vuur laag. Leg het deksel schuin op de pan en braad de poten in 40 minuten gaar.
Haal de poten uit de pan en giet de bouillon erin. Breng dat aan de kook en strooi de rijst in de pan. Laat de rijst aan de kook komen, zet daarna het vuur heel laag en kook de rijst op een zeer zacht vuur gaar in 25 minuten. De rijst hoeft niet helemaal droogt te koken. Haal in die tijd het vlees van de botjes en verwijder het de bestrooi het met piri piri kruiden en zet het even weg tot de rijst gereed is. Snijd het kippenvlees in niet te kleine stukken en schep deze door de gare rijst. Bestrooi de rijst op het laatst met de gehakte peterselie. Serveer dit gerecht met diverse soorten vers gekookte groenten.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijst met pikante kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven