Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst met hamlappen, paprika en pomodoro recept
Rijst met hamlappen, paprika en pomodoro recept

Rijst met hamlappen, paprika en pomodoro


Ingrediënten


Bereidingswijze


Begin met het verzamelen van alle benodigde ingrediŽnten. Roer gedurende de bereiding van dit gerecht regelmatig met een houten lepel door het gerecht en houdt de temperatuur van de pan in de gaten. Snijd de hamlappen in kleine stukjes. Zet de kleine braadpan met de olijfolie op een middelhoog vuur. Voeg de hamlappen met het zout en de witte peper toe. Bak het vlees zachtjes ongeveer 5 minuten. Snijd de ui in kleine stukjes en voeg deze toe aan het vlees. Voeg de spekjes toe. Pers de schoongemaakte knoflook bij het vlees. Snijd de paprika in reepjes en voeg deze toe. Snijd de champignons in dunne plakjes en voeg deze toe. Schenk de witte wijn bij het gerecht. Voeg de pomodoro toe. Snijd de trostomaten in kleine stukjes en voeg ze toe. Voeg als laatste de basilicum, bieslook en de tobasco toe. Breng het geheel weer zachtjes aan de kook en zet het vervolgens op het kleinste vuur voor 7 5 minuten op de laagste stand. Vergeet niet om de 10 minuten eventjes zachtjes te roeren. Zet ongeveer 20 minuten voor het einde de zilvervliesrijst op (let op de exacte kooktijd van de rijst). Voeg ondertussen in de braadpan al roerend voorzichtig de bloem toe.

Serveersuggesties

Voor de frisheid kun je een beetje komkommer of ijsbergsla bij de maaltijd serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijst met hamlappen, paprika en pomodoro recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven