Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst met gekruide spinazie en tomaat recept
Rijst met gekruide spinazie en tomaat recept

Rijst met gekruide spinazie en tomaat


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Breng water aan de kook en doe de rijst hierin en voeg een drupje olijfolie toe.
Zet een grote wok op het fornuis en verhit deze zachtjes met olijfolie.
Snij de hamburgers in kleine stukjes en gooi in de wok.
Als het vlees gaar is haal je met een juslepel al het vrijgekomen vet uit de wok en voeg direct een scheut olijfolie toe.
Voeg de gesnipperde ui bij het vlees. Als deze gefruit zijn (dus niet op hoog vuur) voeg je de tomatenblokjes toe. Breng het geheel weer aan de kook. Zet dan het gas (of wat je ook hebt) laag en laat dit indikken, blijf af en toe roeren.
Strooi nu de runderkruiden over de saus, niet te zuinig (als je twijfelt doe er dan iets minder in en doe er meer bij nadat de spinazie is toegevoegd).
Giet de rijst af als deze gaar is en laat nog even staan met de deksel eraf zodat er nog wat vocht kan verdampen.
Als laatste voeg je de spinazie toe aan de saus, snel in drie of vier grote porties. Zet het vuur uit en proef de saus, controleer of er nog wat rundvleeskruiden moet worden toegevoegd.
Schep rijst op een diep bord en doe hier een ruime hoeveelheid groente overheen. Wij husselen alles graag door elkaar maar smaken verschillen ;-) Eet smakelijk!!

Serveersuggesties

Probeer ook eens met snijbonen. Gebruik dan twee grote blikken en laat deze heel goed uitlekken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijst met gekruide spinazie en tomaat recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven