Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Rijst-groentegratin recept
Rijst-groentegratin recept

Rijst-groentegratin


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst.
Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
Pel en snipper de ui en knoflook.
Verhit boter of olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig.
Voeg de melk, room of creme fraiche, de kruiden en zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar tot het een (dunne) saus is.
Meng de rijst en de (diepvries)groenten door elkaar en doe ze in een ovenschaal.
Schenk de saus over de schotel en strooi de kaas erover.
Verwarm de schotel ongeveer 25 minuten, totdat de bovenkant bruin kleurt en de schotel door en door warm is.

Serveersuggesties

Rijst kun je goed in porties invriezen. Ontdooi die voor dit gerecht in de magnetron, zodat de rijst warm is. Ook leuk om deze schotel in éénpersoonsschaaltjes te maken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit rijst-groentegratin recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Rijst-groentegratin heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Het gerecht is echt heel lekker. Zelf heb ik als Hollandse groente doperwten en peentjes gebruikt. Dit is zeer aan te raden.
    Angelique gaf dit recept op 6 augustus 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven