Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pompoenrissotto recept
Pompoenrissotto recept

Pompoenrissotto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pompoen:
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd de pompoen in parten, verwijder de zaden en plaats de parten in een grote ovenschaal.
- Snijd de knoflook fijn en meng dit met de olijfolie, peper en salie.
- Sprenkel het oliemengsel over de pompoen heen en strooi er wat zeezout overheen.
- Zet de schaal in de oven tot de pompoen donker is geworden en het vruchtvlees zacht is geworden (ongeveer drie kwartier).
- Haal de schil van de pompoen af en prak het vruchtvlees tot grove stukken.

Risotto:
- Snipper de ui en fruit deze aan.
- Bak de rijst mee tot deze glazig is.
- Snijd de knoflook fijn en bak deze even mee.
- Voeg beetje bij beetje de bouillon toe tot de risotto klaar is.
- Voeg de stukjes pompoen toe en meng het.


Lekker met wat geraspte Parmezaanse kaas, wat plakjes uitgebakken bacon of pancetta of wat geroosterde pijnboompitten.

Allergenen Informatie

Voor dit pompoenrissotto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven