Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pilafrijst met kip


Ingrediënten


1

Bereidingswijze


Rooster de stukjes walnoten in een droge koekenpan lichtbruin. Snijd de kipfilet in stukjes en bak die in een grote pan in de helft van de boter goudbruin en gaar. Schep ze uit de pan en Strooi met zout en peper. Smelt de rest van de boter in dezelfde pan en roer de rijst erdoor tot alle korrels glimmen, voeg de bouillontabletten toe en 1 liter water, breng het aan de kook: Kook de rijst in ongeveer 2 5 minuten op laag vuur gaar. Roer regelmatig door en voeg de laatste 5 minuten van de kooktijd de doperwten of een bakje champignons toe. Roer de pijnboompitten of stukjes walnoten, de kipfilet en wat zout en peper door de rijst. Schep de kaas er door en laat deze op laag vuur smelten. Serveer direct met een gemengde groene salade

Serveersuggesties

In plaats van doperwten of champignons kun je dit ook doen met een andere groente.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pilafrijst met kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven