Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Paella met zeevruchten en kip recept
Paella met zeevruchten en kip recept

Paella met zeevruchten en kip


Ingrediënten


5

Bereidingswijze


Voorbereiding:
De schelpen en de mosselen wassen in koud water met zout.
Degene die dicht blijven na het koken, weg doen en ook degene die beschadigd zijn of open voor het koken, weg doen.
De kipfilet afspoelen en in dobbelsteentjes snijden.
De inktvis afspoelen en in ringetjes van 1 cm snijden.
Was de garnalen en verwijder de kop, de schalen en het darmkanaal.
Doe de kop en de schalen in een pannetje en maak ze wat fijn.
Doe wat olie erbij en zet ze even aan. Daarna 0,5 liter water erbij, aan de kook brengen en Ī half uurtje laten trekken.
En dan inkoken tot de helft. Nu door een zeef gieten en kookvocht bewaren.
Was en snijd de tomaat en de paprika en snijd de ui fijn.
De knoflook schoonmaken en persen.
Van de visbouillonblokjes 1,5 liter warme bouillon maken en daar
het vocht van de garnalen bij doen.
Al de gewassen ingrediŽnten drogen, anders spatten ze de pan uit.
Gebruik een houten lepel of spatel en een paellapan van 37 cm bodemmaat. Anders van alles iets minderen want anders past het niet in de pan.
Bereiding:
Pan op het vuur voorwarmen en olie erin tot de bodem bedekt is. Laat
de olie goed warm worden en bak de langoustines zacht aan tot ze net roze zijn. Niet te lang anders worden ze droog en ze moeten nog nagaren.
Het vuur niet te hoog want alles moet rustig gebakken worden.
Bak de kip goudbruin. Daarna de Chorizo erbij, even meebakken en dan de inktvisringetjes 1 a 2 minuten verder bakken.
Dan de ui meefruiten en wat later de knoflook erbij en niet te donker laten worden. Darna de paprika, de tomaatstukjes en de doperwten in 10 minuten zacht laten bakken zodat de kip de kans krijgt om bijna gaar te worden.
Dan de rijst erbij en rondbakken tot hij glanst van de olie. Dan de saffraan en de peterselie toevoegen.
Dan de bouillon toevoegen tot de rijst 1 cm onder staat. Even proeven of het hartig genoeg is en het geheel aan de kook brengen. Dan vuur laag draaien dat het zacht pruttelend kan nagaren.
Na 10 minuten de venusschelpen en de mosselen erbij. Na nog 5 minuten de garnalen erbij en dan de laatste keer roeren.
En dan de langoustines er op, dus niet meer roeren!
Wel de bouillon in de gaten houden en als nodig er wat bijgieten anders wordt de rijst niet gaar.
De totaaltijd vanaf dat de rijst erbij is is 25 minuten. Als de rijst gaar is het vuur uit doen en de pan afdekken met aluminiumfolie om het geheel te laten garen.
Wel af en toe kijken want de rijst mag niet te nat of papperig of te
droog worden.
De bodem van de pan mag ietsje aanzetten!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit paella met zeevruchten en kip recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Paella met zeevruchten en kip heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

  • Van mijn Spaanse oma geleerd hoe je paella echt moet maken. Eerst de bouillon maken (zonder olie) en daarin de rijst laten garen. Pas daarna de zeevruchten erbij doen! Anders worden ze veel te gaar! D... Lees reactie
    Sancha gaf dit recept op 1 maart 2013 5 uit 5 sterren
  • Dit ga ik volgend week maandag maken, wel met wat aanpassingen, de inktvissen en venusschelpen daarvoor gebruik ik een diepvrieszak met allerlei verschillende soorten vis o.a. ook inktvis de rest vul ... Lees reactie
    Gon gaf dit recept op 27 juni 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven