Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Opor ajam recept
Opor ajam recept

Opor ajam


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de kip in gelijke stukken. Wrijf de stukken in met het zout. Wrijf knoflook, kemirie, ketoembar, djinten, peper, laos, goela djawa en trassi tezamen fijn. Snijd de ui fijn en fruit het in de olie. Voeg hieraan het kruidenmengsel en aanfruiten. Doe de stukken kip erbij en bak deze licht bruin. Voeg sereh en djeroek toe. Giet er net zoveel water op zo dat de kip net onder staat. Laat de saus indampen. Voeg de santen toe en kook het nog even door.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit opor ajam recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven