Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nepalees diner voor twee recept
Nepalees diner voor twee recept

Nepalees diner voor twee


Ingrediënten


Bereidingswijze


Na het afgieten van de rijst terug in de pan doen en vermengen met 1˝ theelepel “Ghee” (Speciale boter, verkrijgbaar in alle Chinese winkels), maar gewone boter of margarine of olijfolie is ook okay. Vijf minuten met deksel laten staan van het vuur af. De tomaten in kleine stukjes snijden. In een (eventuele kleine) roerbakpan 2 eetlepels olijfolie heet maken. De paprika aan toevoegen en daarna de kleingesneden tomaten toevoegen. Laag vuur. De kruiderij toevoegen. Het water toevoegen, hoog vuur tot het geheel kookt Tot slot de versgesneden koriander en het blikje zalm toevoegen. Het geheel omscheppend doorwarmen en even laten intrekken en dan opdienen bij de rijst. Vlees: Hoewel runder- en kippevlees ongebruikelijk tot verboden zijn in de Boedistische levenswijze en Hindoeďstische religie, is het hier een welkome vervanging voor het vlees van een buffel Bij deze maaltijd is het lekker om kippenvlees te gebruiken. Bijvoorbeeld 250 gram kleingesneden aanbraden in wat olijfolie en garen nadat toegevoegd is: Wat zout naar smaak en een (ruime) theelepel "special meat Marsala". Dit zijn speciaal voor vlees samengestelde kruiden, in een pakje verkrijgbaar voor weinig geld in een Chinese winkel. Groente: Vier bosuitjes kort snijden (stukjes van drie cm) en wat zeer kleine bloemkoolroosjes van ongeveer een achtste kleine bloemkool bakken in hete olijfolie. (Eerst de bloemkool en dan de bosuitjes!) Toevoegen: wat zout, twee snuffen komijn en een enkele snuf paprika-, gember- en knoflookpoeder. Dan vijf eetlepels water toevoegen op een laag vuur totdat het kookt en daarna doorwarmen tot de bloemkool op de de gewenste "beet" is. De Pickel: Neem een middelgrote tomaat, kook hem in heel in wat water (± een half glas), maak hem stuk in het water en mix er zout, wat komijn, een theelepel olijfolie, een (flinke) theelepel sambal oelek en wat verse koriander door. (Eventueel aanvullen met wat currypasta uit India (medium-hot) of Thailand). Veel genoegen met het bereiden van deze voor de westerse receptuur betrekkelijk onbekende en daarna buitengewoon smakelijke maaltijd.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit nepalees diner voor twee recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven