Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi Uduk Jakarta recept
Nasi Uduk Jakarta recept

Nasi Uduk Jakarta


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rijst en meet hoeveel water er in de pan staat als er 1 vingerkootje boven de rijst staat. (Zoveel dunne santen heeft u straks ook nodig). Giet het water af van de rijst en houd de rijst apart. Doe de santen in de pan en breng deze met alle ingredienten aan de kook. Kook met de deksel op de pan 5 minuten goed door. Voeg rijst toe en breng al roerend weer aan de kook. Zet de pan afgedekt in een voorverwarmde oven van 90 graden celcius gedurende 30 minuten. Roer nu de inhoud goed door. Doe de deksel weer op de pan en zet deze nog 1 5 minuten in de oven bij dezelfde temperatuur. Serveer deze vegetarische nasi uduk met bijvoorbeeld sambal goreng boontjes en telor blado als bijgerechten.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit nasi uduk jakarta recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven