Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi Koening, feestelijke gele rijst recept
Nasi Koening, feestelijke gele rijst recept

Nasi Koening, feestelijke gele rijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Was de rijst en laat goed uitlekken.
Bak de sjalot 3 minuten in hete olie.
Voeg rijst, geelwortel, ketjoembar, djinten toe en bak dit 2 minuten mee. Voeg daarna de kokosmelk en 3 deciliter water, citroengras, zout, kaneelstokje en salamblaadjes toe. Breng het mengsel aan de kook. Kook de rijst op zacht vuur tot al het vocht is opgenomen. Doe de rijst over in een rijststomer en stoom de rijst in 20 minuten gaar. Of kook de rijst op een heel zacht vuur nog 15- 20 minuten gaar. Verwijder het kaneelstokje de salamblaadjes en citroengras. Voor een mooie presentatie de rijst in bananenblad serveren. Steek het banandenblad vast met een houten prikker.

Serveersuggesties

Wordt in Indonesie gegeten bij feestelijke gelegenheden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit nasi koening, feestelijke gele rijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Nasi Koening, feestelijke gele rijst heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies

 • Fijn om te horen dat mensen blij worden van koken.
  Ma-griet gaf dit recept op 22 augustus 2013 5 uit 5 sterren
 • Al die lekkere nasi koenings zijn zo heerlijk. Als je het maakt is het makkelijker, dan alle gerechten te omschrijven. Dank u nogmaals voor al die heerlijke maaltijden.
  Bezoeker gaf dit recept op 20 mei 2013 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven