Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi goreng Jawa (nasi goreng op Javaanse wijze) recept
Nasi goreng Jawa (nasi goreng op Javaanse wijze) recept

Nasi goreng Jawa (nasi goreng op Javaanse wijze)


Ingrediënten


Bereidingswijze


De rijst ruim van te voren rul koken (elektrische rijstkoker is hiervoor ideaal). De kipfilet wat op smaak brengen met een eetlepel vissoja en wat druppeltjes sesamolie) en even laten rusten. Vervolgens de eieren eveneens met wat vissoja en sesamolie goed klutsen en wegzetten. De fijngemalen kruiden binnen bereik houden. In de wok de olie goed heet laten worden en hierin de kip en de garnalen in een paar minuten gaar en geurig roerbakken. Vervolgens uit de wok scheppen en in een zeef of vergiet laten uitlekkken (de olie opvangen voor later gebruik). De stukjes ontbijtspek nu even opbakken, uitscheppen en bij de kip en de garnalen doen. Nu de geklutste eieren tot roerei bakken, uitscheppen en bij het overige baksel doen. De opgevangen bakolie weer terugdoen in de wok en hierin de fijngemalen kruiden al roerend tot geurig fruiten, vervolgens het vuur wat lager zetten en de apart gehouden gebakken ingrediŽnten eraan toevoegen. Deze al roerend goed mengen. Hierna kan de rijst schep voor schep erbij worden gedaan en door voortdurend omscheppen gelijkmatig met de gekruide gebakken ingrediŽnten mengen. Eventuele rijstklonters 'lospletten'; de nasi goreng tot een smakelijke, gelijkmatige rode kleur bakken. De "Nasi goreng Jawa" is nu klaar en kan eventueel nog op smaak gebracht worden met wat soja, maggi etc. In IndonesiŽ eten de mensen er nog graag een "Ceplok Jawa" bij (spiegelei op Javaanse wijze gefrituurd), wat garnalenkroepoek en rauwkost zoals stukjes komkommer, radijsjes). Natuurlijk smaakt een gewoon spiegelei er ook goed bij maar voor degenen die zich aan een "ceplok jawa' willen wagen volgt hier de bereiding ervan: In een een frituurpan in hete olie wordt het eitje gebakken tot er zich een krokant, lichtbruin eiwitrandje heeft gevormd. Hierna kan men er wat zout en versgemalen peper op doen; het eitje is dan klaar voor consumptie. Men keert het eitje om als men het goed gaar wenst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit nasi goreng jawa (nasi goreng op javaanse wijze) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven