Nasi goreng Jawa  (nasi goreng op Javaanse wijze)

Ingrediënten

+ -
print

Kruiden die fijngemalen worden:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. De ruim van te voren rul koken (elektrische rijstkoker is hiervoor ideaal).
  2. De wat op smaak brengen met een eetlepel vissoja en wat druppeltjes ) en even laten rusten.
  3. Vervolgens de eveneens met wat vissoja en goed klutsen en wegzetten.
  4. De fijngemalen binnen bereik houden.
  5. In de wok de olie goed heet laten worden en hierin de kip en de in een paar minuten gaar en geurig roerbakken.
  6. Vervolgens uit de wok scheppen en in een zeef of vergiet laten uitlekkken (de olie opvangen voor later gebruik).
  7. De stukjes nu even opbakken, uitscheppen en bij de kip en de doen.
  8. Nu de geklutste tot roerei bakken, uitscheppen en bij het overige baksel doen.
  9. De opgevangen bakolie weer terugdoen in de wok en hierin de fijngemalen al roerend tot geurig fruiten, vervolgens het vuur wat lager zetten en de apart gehouden gebakken ingrediënten eraan toevoegen.
  10. Deze al roerend goed mengen.
  11. Hierna kan de schep voor schep erbij worden gedaan en door voortdurend omscheppen gelijkmatig met de gekruide gebakken ingrediënten mengen.
  12. Eventuele rijstklonters 'lospletten'; de nasi goreng tot een smakelijke, gelijkmatige rode kleur bakken.
  13. De "Nasi goreng Jawa" is nu klaar en kan eventueel nog op smaak gebracht worden met wat soja, maggi etc.
  14. In Indonesië eten de mensen er nog graag een "Ceplok Jawa" bij (spiegelei op Javaanse wijze gefrituurd), wat garnalenkroepoek en rauwkost zoals stukjes komkommer, radijsjes).
  15. Natuurlijk smaakt een gewoon spiegelei er ook goed bij maar voor degenen die zich aan een "ceplok jawa' willen wagen volgt hier de bereiding ervan:
  16. In een een frituurpan in hete olie wordt het eitje gebakken tot er zich een krokant, lichtbruin eiwitrandje heeft gevormd.
  17. Hierna kan men er wat en versgemalen peper op doen; het eitje is dan klaar voor consumptie.
  18. Men keert het eitje om als men het goed gaar wenst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • garnalen is niet geschikt voor een schaaldieren-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
436 kcal
21%1744 kcal
Vetten
30 g.
44%120 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
1%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
1%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Nasi goreng Jawa  (nasi goreng op Javaanse wijze)