Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi Goreng: fantasie en variatie recept
Nasi Goreng: fantasie en variatie recept

Nasi Goreng: fantasie en variatie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook een voldoende hoeveelheid rijst. Reken op wat meer dan wanneer je witte rijst kookt want als het lekker is, eet men meer. Snijd intussen: flink wat uien, knoflook, diverse verse groenten zoals spitskool (fijn snijden), taugeh, prei, bosuitje, wortel, paprika (je hoeft niet alles te nemen). Verder gedroogde garnalen in een beetje water zacht laten worden. Bak de uien en de knoflook. Voeg aan het bakkende mengsel blokjes kipfilet toe. Doe er nu laos- en gemberpoeder bij en trassi. Ik doe er soms ook ketoembar (koriander) bij. Laat de kruiden heel even meebakken, niet te lang. Doe er een scheut ketjap in. Verder moeten er een bouillonblokje, ajinomoto of ve-tsin en de garnalen in. De groenten die even zacht moeten worden ook nu al erin doen. Kool, selderij en taugeh pas op het laatst erin doen. Gelijk daarna de rijst er doorheen mengen. Geef erbij: geroosterde kip of de kip van rijstkip en hete peper. Erg lekker is de peper van piccalilly. Geef verder komkommer, die je aanmaakt met azijn, zout en suiker.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit nasi goreng: fantasie en variatie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven