Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi Goreng Balikpapan recept
Nasi Goreng Balikpapan recept

Nasi Goreng Balikpapan


Ingrediënten


Bereidingswijze


Fruit in wat olie de trassi, knoflook en de ui. Fruit net zo lang totdat de ui bruin is. Doe de kip (vlees van hamlappen of garnalen of gecombineerd kan ook) erbij. Maak het af met de overige kruiden. Voeg, op het moment dat het vlees bruin is, het spek toe totdat dit gaar is. Voeg hierna beetje bij beetje de rijst toe en blijf goed omroeren totdat de rijstkorrels los zijn. Giet er wat ketjap over en voeg er naar smaak wat sambal bij. Schep het geheel weer goed om. Meng de prei en de selderie er als laatste doorheen. Dien het op in een diepe schaal. Garneer het geheel met een gebakken spiegelei, plakjes komkommer en de gebakken uitjes. Geef er kroepoek, zoute vis en zelfgemaakte atjar bij.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nasi goreng balikpapan recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven