Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Nasi Goreng recept
Nasi Goreng recept

Nasi Goreng


Ingrediënten


Bereidingswijze


Zet de kipfilet op in een pan met een beetje water, een kopje ketjap en een schepje sambal, en breng het langzaam aan de kook.
Als de kipfilet gaar is na zo'n 15 min, giet je het af en laat het afkoelen.
Ondertussen kook je de rijst volgens het pak of rijstkoker.
Snijd de prei in hele dunne ringen, de ui, de peper en knoflook in kleine stukje fijn hakken.
Nadat de kip is afgekoeld, pluk je deze in kleine stukjes en verwijder je het vet en eventuele peesjes.
Verwarm in een wok of andere grote pan 2 eetlepels (zonneloem) olie, en doe er meteen de ui knoflook en peper bij. Doe dit meteen met de olie in de pan, dit voorkomt het aanbranden van de knoflook.
Als het een beetje gaar is vervolgens de boemboe toevoegen en meefruiten.
Dan de kip en de rijst licht mee bakken.
Als laatste roer je de prei erdoorheen.

Serveersuggesties

Afmaken met o.a satesaus, gebakken ei of ander indonesisch gerecht. De dag van te voren maken, laat de nasi nog lekkerder smaken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit nasi goreng recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven