Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kruidige rijst recept
Kruidige rijst recept

Kruidige rijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst in ruim water volgens gebruiksaanwijzing gaar. Giet de rijst af en roer er wat olie onder om plakken te voorkomen. Rul het gehakt in vloeibare boter. Als het nog niet helemaal gaar is, voeg je de kruiden toe naar eigen smaak (ik neem altijd 1 theelepel paprikapoeder en 2 theelepels kerriepoeder per 500 gram gehakt). Bak het gehakt verder gaar en voeg de knoflook toe. Doe de (voorgekookte) groenten door het gehakt en warm nog ca. 5 minuutjes door op laag vuur. Voeg de tomatenpuree toe en na goed doorroeren kun je de rijst ook toevoegen. Roer nogmaals goed door tot alle rijst dezelfde kleur heeft. Warm ca 2 minuten goed door op laag vuur. En je kruidige rijst is klaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kruidige rijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven