Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kipfilet met rijst en tomatenketchup recept
Kipfilet met rijst en tomatenketchup recept

Kipfilet met rijst en tomatenketchup


Ingrediënten


Bereidingswijze


Start met het koken van de rijst. Tijdens het koken van de rijst snijd je de paprika en de champignons klein. Snijd de kipfilet in blokjes en kruid dit met kipkruiden, ketoembar en djintan. Voeg bij de kipfilet een beetje ketjap manis toe, ongeveer 2 eetlepels. Bak de kipfilet. Als de kipfilet goudbruin is, voeg je de paprika en de champignons toe. Bak dit alles nog eens 2 minuten goed door en voeg dan de uitgelekte atjar tjampoer en de tomatenketchup toe. Tot slot voeg je de bruine suiker en naar smaak een beetje ketoembar en djintan toe. Serveer de rijst en de saus apart.

Serveersuggesties

Rijst koken: doe de rijst in de pan en voeg water toe zodat de rijst net onder water staat. Kook daarna (af en toe roeren) de rijst bijna helemaal droog. Zet de pan van het vuur en leg een theedoek over de rijst en doe de deksel op de pan. Laat dit 5 minuten staan of langer en de rijst wordt lekker droog.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kipfilet met rijst en tomatenketchup recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven