Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip tikka massala recept
Kip tikka massala recept

Kip tikka massala


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Bereiden:
Verhit 3 eetlepels olie in een wok en bak de ui in 6 minuten goudbruin. Rasp ondertussen de gember en bak samen met de knoflook nog 2 minuten mee. Voeg de gemalen koriander, kurkuma, cayennepeper en het paprikapoeder toe en bak 1 minuut mee. Doe de tomaten erbij en bak 3 minuten. Schep 125 milliliter creme fraiche erbij en roer tot deze door het uienmengsel is opgenomen. Herhaal dit 3 keer. Voeg 300 milliliter water en zout naar smaak toe. Laat 10 minuten zachtjes koken.
Verhit de grillpan. Bestrijk de kip met de rest van de olie en grill in 5 minuten gaar. Keer halverwege.
Voeg de rest van de kookyoghurt en de kip toe aan de saus. Verwarm 1 minuut en bestrooi met de verse koriander. Lekker met gele rijst en spinazie.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip tikka massala recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Kip tikka massala heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 3 recensies

  • 125 ml crème fraîche, en doe dat 3x, 375 ml dus? En kookyoghurt? Welke kookyoghurt?
    Maaike gaf dit recept op 25 november 2013 5 uit 5 sterren
  • Heerlijk recept! Echt aan te bevelen.
    Patricia gaf dit recept op 31 oktober 2012 5 uit 5 sterren
  • Super gelukt. Echt Heerlijk!
    Patricia gaf dit recept op 31 oktober 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven