Kip tandoori

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mengkom
  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Roer in een mengkom de , en 1/2 eetlepel door elkaar en schep de kip erdoor.
  2. Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water.
  3. Giet de rijst af, schep de en geraspte door de rijst en laat de rijst nog 15 minuten staan met het deksel op de pan.
  4. Kook intussen de doperwtjes en in een andere pan met ruim kokend water en zout ca. 3 minuten beetgaar.
  5. Verhit de overige in een wok en roerbak hierin de tandoorikip in ca. 5 minuten roodbruin en gaar.
  6. Voeg de uitgelekte doperwtjes, en aan de kip toe en roerbak deze ca. 1 minuut op middelhoog vuur mee.
  7. Breng de tandoorikip op smaak met zout en peper.
  8. Tip:
  9. Garneer de tandoorikip met 2 eetlepels verse koriander.
  10. Lekker met een groene salade.
25
25
25

Variaties op Kip tandoori

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kip tandoori
VariatieAantalGang
Kip tandoori3Gevogelte
Indiase kip tandoori1Gevogelte
Kip tandoori met muntsaus1Gevogelte

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
324 kcal
16%1296 kcal
Vetten
52 g.
74%208 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%60 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip tandoori