Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Kip met gamba's recept
Kip met gamba's recept

Kip met gamba's


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper en bak ze op een middelhoog vuur in een mengsel van olie en boter aan beide zijden mooi bruin. Dek het geheel af met aluminiumfolie en laat op een laag vuur rustig garen. Breng ondertussen een ruime pan water aan de kook. Blancheer de broccoliroosjes 2 minuten en spoel ze goed koud. Snipper de ui. Verhit een pan met een beetje olie en bak de gamba's op hoog vuur tot ze verkleurd zijn. Voeg de ui, fijngehakte stemgember, gembersiroop, sambal, ketjap, ketchup, sojasaus en in reepjes gesneden djeroek poeroet toe. Doe de broccoli bij de kip. Maak met behulp van een klein schaaltje een mooi bolletje van de rijst. Leg de in plakjes gesneden kip er dakpansgewijs omheen. Schep de gamba's met saus over de kip.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit kip met gamba's recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven