Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Hapjespan
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon en halveer ze.
    Rooster in een droge koekenpan de goudbruin en haal ze uit de pan.
  2. Verhit in dezelfde pan 2 eetlepels en roerbak de paddestoelen ca. 2 minuten op hoog vuur.
  3. Breng op smaak met en , roer er de door.
  4. Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook en los ze op.
  5. Verhit 2 eetlepels in een hapjespan en fruit de bosuitjes, de en in ca. 3 minuten.
  6. Roer er de en de door totdat de korrels glanzend zijn.
  7. Roer er de door.
  8. Roer dan de bouillon er in gedeelten door.
  9. Voeg na de eerste lepel bouillon de helft van de paddestoelen toe.
  10. Rijst is opgenomen.
  11. Blijf roeren op half hoog vuur en kook de rijst in ca. 15 minuten gaar.
    Roer er de roomboter door en breng op smaak met en .
    Verdeel de risotto over 4 diepe borden
    Schep de rest van de paddestoelen over de risotto.
  12. Garneer met de kaas en de .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • groentebouillonblokjes kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • groentebouillonblokjes kan sporen bevatten van selderij en Allergie in knolselderij en bleekselderij
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
296 kcal
14%1184 kcal
Vetten
1 g.
2%4 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
63 g.
24%252 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kastanje-champignonsrisotto