Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hollandse paella recept
Hollandse paella recept

Hollandse paella


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de rookworst of knakworstjes in plakken. Snijd de ui in ringen en pers de knoflookteentjes uit. De paprika in dunne reepjes snijden of in kleine dobbelsteentjes. Tomaten uit laten lekken en in stukken snijden. Garnalen en tonijn ook uit laten lekken en de tonijn in grote stukken los maken. Diepvrieserwten laten ontdooien of blikerwtjes uit laten lekken. De olie verhitten in een hogere pan en hierin ui en knoflook fruiten tot de uiringen glazig zijn. Dan paprikastukjes, rijst en kurkuma ook 1 minuut goed roerend door het mengsel doen. Dan de tomaten en het water en de bouillon (of alleen 500 milliliter water) in de pan en het geheel aan de kook brengen. De pan afdekken en op laag vuur circa 5 minuten laten sudderen. De diepvrieserwten en de rookworst kunnen dan erbij, maar als je blikerwtjes hebt, pas op het eind erin doen zodat ze niet te zacht worden. Alles op laag vuur afgedekt laten sudderen nog circa 10 minuten of tot de rijst gaar is. Roer dan snel de garnalen en tonijn (en blikerwtjes) erdoor en heel even nog roerend opwarmen.

Serveersuggesties

In plaats van visbouillon kun je ook groentebouillon nemen.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit hollandse paella recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven