Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Hete kip met rijst recept
Hete kip met rijst recept

Hete kip met rijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Doe de suiker, zout, sambal, azijn en de ketjap in een kom. Pers de ­knoflook en het gemberbolletje in de knoflookpers en doe het ook in de kom. Meng het geheel door elkaar. Snijd de kipfilet in blokjes en doe het samen met de pootjes en vleugeltjes in een schaal. Giet de marinade ­erover en laat het een half uur afgedekt staan. (Als je de tijd hebt, dan is het het lekkerst om de kip een aantal uur te laten marineren). Daarna haal je de kip uit de marinade en bak je de kip in een wok met een scheut olijfolie. Wanneer de kip na een paar minuten ­goudbruin is, dan gooi je de marinade bij de kip in de pan en dan giet je er water bij totdat de kip net niet helemaal onder water staat. Zet het vuur vol aan totdat het geheel kookt. Zet het vuur daarna op de zachtste stand en laat het 2 uur zachtjes sudderen. Draai af en toe de kip om. En dan is het klaar. Serveer de kip met rijst. Afhankelijk van hoeveel sambal je in het gerecht doet, is het best een ­pittig gerecht. Dus maak er een lekkere zoete salade bij zodat je mond een beetje geblust wordt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit hete kip met rijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven