Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Grote garnalen met stevige tamarindesaus recept
Grote garnalen met stevige tamarindesaus recept

Grote garnalen met stevige tamarindesaus


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verwarm de oven voor op 180C. Verdeel de noten over de bakplaat en rooster deze tussen de 5 en 7 minuten lichtgeel. Breng intussen een grote pan met water aan de kook. Doe hierin de rijst en laat ze 12 minuten koken zo af en toe even roeren. Later deze goed uit laten lekken. De inmiddels de knoflook, de vissaus, de sambal en de geroosterde noten in een keukenmachine en maak een grove pasta. Laat de wok gloeiend heet worden. Ddoe de olie er in en verdeel deze over de bodem. Doe de garnalen er in en bak deze 1.5 minuten. Haal ze dan weer uit de wok. Voeg de notenpasta toe en roerbak deze 1 minuut tot hij wat bruin begint te worden. Voeg de tamarinde, suiker en ca. 0,8 deciliter water toe en breng het aan de kook. Blijf erbij en goed roeren. Doe dan de garnalen er weer bij en zorg dat ze onder de saus komen te liggen. Kook nog 2-4- minuten tot de garnalen klaar zijn. Doe de choi sum in een met bakpapier beklede bamboe stoommand en stoom hem 3 minuten boven een paan met zacht kokend water gaar. Serveer de garnalen met de rijst.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit grote garnalen met stevige tamarindesaus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven