Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gewone risotto recept
Gewone risotto recept

Gewone risotto


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd de sjalot en knoflook in fijne stukjes. Verhit de olijfolie in de pan en bak de sjalotjes en de knoflook op een laag vuurtje glazig (ongeveer 4 minuten). Niet laten kleuren. Als de uien glazig zijn, doe je de rijst erbij en laat deze gedurende 2 minuutjes de olie opnemen. De rijst zal nadien tijdens het kookproces veel meer vocht kunnen opnemen en dus romiger zijn. Voeg er een klein beetje hete fond of bouillon aan toe (totdat de rijst net onderstaat, maar zeker niet meer - liever te weinig dan te veel). Laat op een zacht vuurtje de rijst het vocht opnemen. Roer slechts sporadisch - om aanbakken te vermijden. Teveel roeren zou teveel zetmeel losmaken van de rijst en er geen smeuige massa van maken maar een harde rijstkoek. Kruid met zout en een paar draaien zwarte peper. Regel het vuur zodat de rijst doorprutteld maar niet te snel gaar wordt. Als de massa droogt wordt, schep je wat bouillon of witte wijn bij. Geef elke schep vocht de tijd om langzaam in de rijst te dringen. De rijst mag niet gaan 'zwemmen' in vocht. De risotto is klaar als de rijst zacht is, maar nog enigsinds beet heeft (ongeveer 20 minuten). Zet de pan van het vuur en roer er een klontje boter onder. Dit zal het kookproces stoppen. Roer er de gemalen of geschaafde parmezaanse kaas bij. Zet het deksel direct terug op de pan en laat 3 minuutjes wachten. Dien onmiddellijk op.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gewone risotto recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven