Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gekroonde rijst recept
Gekroonde rijst recept

Gekroonde rijst


Ingrediënten


Bereidingswijze


Kook de rijst in ruim water niet helemaal gaar. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Giet de rijst over in een vergiet en spoel met koud water goed af. Smelt de helft van de boter in de pan. Leg de aardappelschijfjes netjes in de pan (hele bodem bedekt). Doe de rijst daar voorzichtig bovenop en maak er een bergje van (onder breed en bodem bedekt, boven tot in een puntje). Snijd de rest van de roomboter in stukjes en schik die op de zijkant van het rijstbergje met een dikke klodder bovenop. Strooi er zout naar smaak overheen. Leg de theedoek over de pan en doe daar de deksel op zodat er geen stoom kan ontsnappen. Laat de rijst nu nog 30 minuten op een heel zacht pitje garen. Schep de rijst uit de pan in een schaal en leg de (gebakken) aardappelschijfjes bovenop.

Serveersuggesties

Kan ook zonder aardappel. Dan heb je onderop een lekker knapperig korstje van gebakken rijst.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit gekroonde rijst recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven