Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie recept
Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie recept

Gehaktballen met tomatenrijst en spinazie


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pers 1 teen knoflook uit en snijd de andere in plakjes. Meng het gehakt met de geperste knoflookteen, zout en peper naar smaak. Vorm er balletjes gehakt ter grootte van een pingpong bal van. Doe de tomatenblokjes in een zeef en vang het vocht op. Vermeng het tomatenvocht met 100 gram water. Kook de rijst zoals op de verpakking is aangegeven. Verhit de olijfolie in een pan en bak hierin de gehaktballetjes om en om bruin. Fruit de knoflookplakjes mee. Schenk het tomatenvocht erbij en breng met zout en peper op smaak. Laat dit met de deksel op de pan zo'n 10 minuten garen. Schep de tomatenblokjes door de rijst en verwarm dit 2 minuten. Draai het vuur hoog en schep de spinazie er in gedeelten bij. Breng op smaak met zout en peper. Neem, zodra alle spinazie geslonken is, de pan van het vuur. Serveer het gehakt met de spinazie en de rijst en overstrooi met de olijvenplakjes.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit gehaktballen met tomatenrijst en spinazie recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven