Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Eenvoudige paŽlla recept
Eenvoudige paŽlla recept

Eenvoudige paŽlla


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pel en snipper de uien fijn en snijd (of pers) de knoflook. Maak de paprika schoon en snijd deze en de tomaten in blokjes. Breng in een pan de bouillon aan de kook. Kook hierin de rijst volgens de beschrijving op het pak klaar. Giet de rijst af. Verhit de olijfolie in een vrij grote pan (liefst een braadpan o.i.d., anders koekt alles aan) en bak hierin de kipfilet in ongeveer 4 minuten. Fruit de ui met paprikapoeder, chilipoeder, knoflook en paprika ongeveer 3 minuten mee met de kip. Bak dan de tomaten nog even kort mee. Zet nu het vuur laag en roer de rijst er door heen (paella is niet voor niets een eenpansgerecht) samen met de zeevruchten en zorg dat het geheel goed verwarmd wordt. Met zout en peper kan het geheel op smaak gebracht worden.

Serveersuggesties

Ook al kan een goede paella haast niet zonder zeevruchten, maar mocht je er echt niet van houden dan is het ook heerlijk met alleen kip. Er zijn ook speciale paellakruiden verkrijgbaar. Als je die hebt, moet je die er vooral doorheen doen. Dat maakt de paella extra lekker!

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit eenvoudige paŽlla recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven