Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Boemboe roedjak recept
Boemboe roedjak recept

Boemboe roedjak


Ingrediënten


Bereidingswijze


Braad de kipfilet op hoog vuur in twee eetlepels olie of wokolie bruin. (leg de kip even aan de kant). Fruit 3 grote of 5 kleine uien in de olie. Voeg vervolgens toe op 500 gram kipfilet: 1 a 1,5 theelepel knoflook of 2 teentjes, 1 theelepel sereh, 1 a 1,5 theelepel djahe, 0,5 a 1 theelepel trassie, 2 tot 4 theelepels sambal (afhankelijk van je eigen smaak). Leng het geheel aan met een beetje water. Verkruimel 1 boullion blokje. Voeg de kip erbij en voeg water toe totdat de kip onder is. Voeg 2 a 3 theelepels suiker toe, dit haalt de scherpe smaak van sambal weg. Laat het geheel zeker een half uur sudderen. Dien het vlees en een klein gedeelte van het vocht met ui op met witte rijst, gebakken ei en komkommer. Voeg eventueel nog bamboe scheuten toe.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit boemboe roedjak recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven