Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bloemkoolrisotto met Pangrattato


Ingrediënten


Bereidingswijze


Pangrattato:

Maal het brood samen met de ansjovis, de olie uit het blikje en de Spaanse peper fijn in een keukenmachine. Zet een koekenpan op het vuur en bak het broodkruim al roerend en omscheppend goudbruin.

Bloemkool Risotto:

Snijd de stugge blaadjes van de bloemkool en verwijder de stronk.
Hak de malse kern van de stronk fijn.
Warm de bouillon op.
Doe de olijfolie en de klont boter in een andere pan en fruit daarin de uitjes, knoflook, selderij en gesneden bloemkoolstronk 15 minuten op laag vuur zonder dat ze kleuren.
Leg de bloemkoolroosjes in de hete bouillon.
Wanneer het mengsel mooi zacht is, kan de rijst erbij en moet je het vuur hoger zetten.
De rijst begint nu zachtjes te bakken, dus blijf continu roeren!
Na een minuut beginnen de korrels een beetje glazig te worden.
Giet de wijn er bij en blijf roeren.
Als de wijn door de rijst geabsorbeerd is zet je het vuur laag en is het tijd om de eerste soepopscheplepel bouillon erbij te scheppen en er een flinke snuf zout bij te doen.
De bloemkoolroosjes zullen ondertussen gaar in de bouillon zijn, zodat je die samen met de bouillon door de rijst kunt scheppen.
Prak ze tegelijkertijd een beetje fijn.
Schep er lepel voor lepel de bouillon bij en blijf roeren om de zetmeel uit de rijst te masseren.
Wacht telkens tot alle bouillon geabsorbeerd is voordat je de volgende lepel erbij doet.
Ga zo door tot de rijst gaar en alle bloemkool op is.
Proef de rijst om te controleren of hij goed gaar is.
Mocht dat het geval zijn, dan moet je gewoon een klein beetje kokend water toevoegen.
Zet de pan van het vuur en roer de boter, de parmezaanse kaas en de peterselie door de rijst.
Leg het deksel op de pan en laat de rijst 2 minuten staan.
Schep de risotto op de borden en rasp er nog wat parmezaanse kaas over.
Eet de risotto zo snel mogelijk!

Serveer een bord bloemkoolrisotto met een beetje van de pangrattato.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit bloemkoolrisotto met pangrattato recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven