Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Beriani recept
Beriani recept

Beriani


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak een boemboe van knoflook, djahe, lombok, maanzaad, cashewnoten en amandelen. Verwarm de geklaarde boter en roerbak de kruidnagel, pijpkaneel en sjalot. Voeg het rundvlees, 1 theelepel zout, de gemalen ingrediŽnten en de kerrie toe. Roer het goed door en bak het 10 minuten. Voeg de santen toe aan de rijst en kook deze totdat het vocht geabsorbeert is. Doe dan de rijst over in een vuurvaste schaal, maak een kuiltje in het midden en doe daar het vleesmengsel in. Dek de schaal af, zet hem in een oven van 100 graden Celcius en kook totdat de rijst gaar is. Dit kan ongeveer 30 minuten duren.

Allergenen Informatie

Voor dit beriani recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven