Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Abrikozenpilav met lamsvlees recept
Abrikozenpilav met lamsvlees recept

Abrikozenpilav met lamsvlees


Ingrediënten


Bereidingswijze


Verhit de helft van de boter in een hapjespan en bak de uien en de knoflook tot ze zacht zijn. Doe het vlees erbij en laat het goed bruin worden. Roer het zout, peper, komijn en kaneel goed doorheen. Voeg de rozijnen en abrikozen toe en giet er water overheen. Laat het geheel ca. 1,5 uur sudderen met het deksel op de pan tot het vlees gaar is. Schep er wat saus uit als de pan teveel vocht bevat Kook de rijst volgens de absorptiemethode en voeg de rest van de boter en de saffraan toe. Schep de rijst en het vlees laag voor laag in een hapjespan en eindig met een laag rijst. Giet de resterende saus erover. Dek de pan goed af en laat het gerecht nog 20 minuten zachtjes koken of tot de rijst de saus heeft opgenomen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit abrikozenpilav met lamsvlees recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven