Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizzabodem basisrecept recept
Pizzabodem basisrecept recept

Pizzabodem basisrecept


Ingrediënten


Bereidingswijze


Meng met de hand in een grote kom de bloem, gist, zout, water door elkaar tot je een gladde bol hebt (water in etappes toevoegen).
Dek de kom met de deeg met een theedoek af en laat hem 90 a 120 minuten rijzen.

Neem een koekenpan met een doorsnee van 28 cm en vet deze in met wat olie
Doe de deeg in de koekenpan en druk deze met de hand vlak uit over de pan. verhit daarna de pan om een middel hoog vuur voor 5 minuten tot dat de bodem iets krokant begint te worden.

Besmeer de pizzabodem met tomato frito
En doe daar je gewenste beleg op zoals beschreven.

Doe vervolgens de pizza op bakpapier op een bakplaat voor 20 a 2 5 minuten in een voor verwarmde oven op 220/230 graden.

Meer ReceptenAllergenen Informatie

Voor dit pizzabodem basisrecept recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven