Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pizza met zelfgemaakt deeg en saus recept
Pizza met zelfgemaakt deeg en saus recept

Pizza met zelfgemaakt deeg en saus


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Doe het water, de suiker en de gist in een grote kom en meng even rustig door. Weeg vervolgens de bloem af. Voeg de bloem beetje voor beetje toe en meng met een lepel. Als de meeste bloem is toegevoegd het zout toevoegen en de laatste bloem. Kneed het deeg 5 minuten met de hand tot een mooi elastisch deeg en laat 60 min rijzen onder een theedoek. Verdeel het deeg in 2 delen een kneed er een mooi bolletje van. Laat nog 10 min rusten.
Prak de tomaten ondertussen tot een saus. Maak van de bolletjes twee bodems van ongeveer 30 cm. Bestrijk met 2 ruime eetlepels tomatensaus en een eetlepel van de kaas. Scheur de mozzarella in kleine stukjes en verdeel over de pizza's.

Bak de pizza in een zo heet mogelijke oven, het liefst op een steen tot de pizza klaar is. Of in een houtoven, dat is nog lekkerder.

Serveersuggesties

Je kan nog meer op je pizza leggen natuurlijk, maar zorg dat je er niet teveel op legt. Als je oven 300 graden aankan is je pizza snel klaar en heerlijk krokant.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pizza met zelfgemaakt deeg en saus recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven