Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Pittige kipburgers recept
Pittige kipburgers recept

Pittige kipburgers


Ingrediënten


Bereidingswijze


Alle kruiden goed vermengen met 3 kopjes witte bloem.

Kopje melk en 2 eieren goed loskloppen samen.

Snij een kipfilet overdwars doormidden en verwijder de witte randjes en eventueel bloed. Dan heb je 2 dunne kipfiletburgers per kipfilet. Dit recept is voldoende voor het paneren van 8 burgers.

Haal de burgers door het kruidenmengsel en dan door het eimengsel, doe dit 2x per burger. Frituur de burgers daarna ca. 9 minuten op 160 graden.

Zelf vind ik het erg lekker op een broodje met ijsbergsla, cheddar kaas, tomaat, komkommer en wat (friszure) mayonaise. Maar dat kan je naar smaak natuurlijk zelf invullen.

Serveersuggesties

Neem 1,5 of 2 theelepels chilipoeder als je van flink pittig houdt.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit pittige kipburgers recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven